Wie man Akne mit Trinkwasser in 5 einfachen Schritten besiegen kann.

Hoe acne verslaan met water drinken in 5 eenvoudige stappen.

Hoe acne verslaan met water drinken in 5 eenvoudige stappen.

Alle organen, weefsels en cellen van het lichaam hebben water nodig om te blijven functioneren. Je grootste orgaan, de huid, heeft dus ook water nodig. Het is eigenlijk een heel eenvoudige wetenschap: huidcellen bestaan uit water, en het is belangrijk dat deze cellen voldoende van water worden voorzien.

STAP 1 – VERVANG ALLE DRANKEN DOOR WATER ALS BASIS.

Vervang alle dranken door water.
Vermijd ALLE frisdranken. Dus niet ALLE suikerhoudende frisdranken. Vooral light frisdrank. Kunstmatige zoetstoffen zijn niet goed voor je huid. Dit komt omdat deze dieetdranken slecht zijn voor je darmen en daardoor huidaandoeningen zoals acne of rosacea uitlokken, die ontstaan door ontstekingen.
Suikerhoudende dranken doen cortisol, het stresshormoon van het lichaam, omhoog schieten. Dit triggert ontstekingen, die allerlei ontstekingsgerelateerde huidaandoeningen kunnen veroorzaken, van acne tot eczeem.*

Dit betekent dus niet dat je alleen maar water kunt drinken. Het betekent water drinken als basis. (Lees meer in stap 2).

Replace-all-drinks-with-water-as-a-base-1

STAP 2 – VOEG 1 SUPER INGREDIËNT TOE AAN JE WATER.

Alleen water drinken kan saai zijn. Het toevoegen van 1 super ingrediënt aan je water maakt het niet alleen lekker, maar zal je ook helpen acne te bestrijden. Hier zijn enkele ideeën voor superfoods:

Water met 1 schijfje citroen, maximaal een halve liter per dag.

Warme thee met een schijfje gember, maximaal een halve liter per dag.

Water met 2 aardbeien voor de smaak.

Water met een handvol geplette bramen.

Warme thee met groene thee, max. 1 kopje per dag.

Add-1-super-ingredient-to-your-water-1

STAP 3 – ZORG DAT JE 4 LITER DRINKT.

Niet genoeg water drinken leidt tot een uitgedroogde huid en verstopte poriën.

Door je huid gehydrateerd te houden, help je haar onaangename gifstoffen op je huid en in je lichaam weg te spoelen. Minstens 4 liter water per dag drinken is een van de beste manieren om gifstoffen uit het lichaam te spoelen die acne veroorzaken. Het helpt ook om de huid gehydrateerd te houden.

Een goed gehydrateerde huid zorgt voor een gezonde verjonging van de huidcellen en de productie van collageen. Dit helpt acne genezen en vermindert ontstekingen van acne puistjes en acne littekens op de huid.

Het verhogen van de waterinname tot minstens 4 liter per dag helpt ook de bloedsuikerspiegel te verlagen. Zoals eerder gezegd kan een hoge suikerconsumptie leiden tot acne. De bloedsuikerspiegel in evenwicht brengen door goed water te drinken helpt ook om de huid te ontgiften.

PS: Drink niet te veel water! Het is slecht voor je huid en je gezondheid als je te veel water drinkt.

Make-sure-you-drink-4-liters-1

STAP 4 – BEPERK ALCOHOLGEBRUIK TOT NUL.

Alcohol tast je huid direct aan door uitdroging en ontsteking te veroorzaken. Alcohol heeft verschillende bijwerkingen die de kans op acne vergroten, waaronder hormoonveranderingen, onderdrukking van het immuunsysteem en verhoogde stress. De suiker in sommige alcoholische dranken verhoogt het risico op huidbeschadiging en huidinfecties.

Limit-Alcohol-to-zero-1 (1)

STAP 5 – EET WATER.

Wat te doen. Vervang water onttrekkend voedsel door voedsel dat veel water bevat. Denk aan bok choy, komkommers, tomaten en sla.

Eat-water-1

CONCLUSIES.

Ondanks de vele voordelen is water drinken geen wondermiddel tegen acne. Het is slechts een van de vele dingen die je moet doen om acne voorgoed te verslaan.
Bronnen:
2018 studie gepubliceerd in het Journal of Pediatrics. https://www.jpeds.com/article/S0022-3476%2818%2931208-3/fulltext

Previous Post Hoe reinig je een gevoelige huid?
Next Post Waarom relaxers je haar beschadigen en 5 tips om te herstellen van haarschade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand

Cart is Empty
Updating Cart!