FAQ

FAQ | OVER HET MERK

IS MUDMASKY® ECHT 100% NATUURLIJK?

MUDMASKY® gebruikt alleen ingrediënten die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen. Alle ingrediënten zijn huidvriendelijk. Dit betekent niet dat sommige ingrediënten, zoals polysorbaat 20, niet (synthetisch) gemodificeerd zijn. Wij gebruiken minder dan 3% gemodificeerde ingrediënten. De reden dat we deze ingrediënten moeten gebruiken is dat het theoretisch onmogelijk is om een vervanger voor dit ingrediënt te gebruiken.

IS MUDMASKY® VEGAN?

Mudmasky® producten zijn niet getest op dieren, maar niet alle Mudmasky® producten zijn 100% veganistisch. De productpagina laat zien welke producten 100% veganistisch zijn.

IS MUDMASKY® BIOLOGISCH?

Alle MUDMASKY producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De meeste van deze ingrediënten zijn biologisch. Wij adverteren echter niet dat ze biologisch zijn. Tegenwoordig wordt de term “biologisch” door veel huidverzorgingsbedrijven gebruikt, maar de betekenis van deze term is nogal vaag. In tegenstelling tot levensmiddelen worden consumenten in de huidverzorgingsindustrie niet beschermd als de term “biologisch” (verkeerd) wordt gebruikt op een product. Lees meer over de term biologisch.

WAAR WORDEN DE MUDMASKY® MASKERS GEMAAKT?

MUDMASKY® maskers worden vervaardigd in Amsterdam sinds de start in 2015 tot 2023. Begin 2023 zijn we gestart met GlamCare (Make-up met goede ingrediënten) en dit wordt gemaakt in Italië. Vanaf eind 2023 is Mudmasky ook gestart in Frankrijk te produceren en we verwachten eind 2024 uitsluitend in onze eigen fabriek in Frankrijk te produceren.

IS MUDMASKY® OP DIEREN GETEST?

Absoluut niet! MUDMASKY® wordt niet op dieren getest, wij zijn grote voorstanders van wreedheid-vrije methoden van veiligheidstesten. MUDMASKY® is ook PETA gecertificeerd.

BEVATTEN MUDMASKY® PRODUCTEN PARABENEN?

Nee. MUDMASKY® is vrij van parabenen en sulfaten.

WAAROM ZIJN MUDMASKY® PRODUCTEN DUURDER DAN CONVENTIONELE DROGISTERIJ MERKEN?

Wij formuleren onze maskers met de meest hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten die simpelweg duurder zijn. Daarnaast produceren we alles uitsluitend in Nederland, Italië en Frankrijk. Samen met Zwitserland en Duitsland, behoren deze 5 landen tot de top 5 ter wereld qua productie kwaliteit en prijs. We kiezen er voor om geen enkele concessie te doen op prijs en inkoop. Dat hebben we sinds de start in 2015 besloten.

FAQ | VEILIGHEID

HOE WEET IK OF MUDMASKY® PRODUCTEN GESCHIKT ZIJN VOOR MIJ?

MUDMASKY is samengesteld om vriendelijk te zijn voor iedereen! We willen je het gevoel geven dat je geliefd en verzorgd bent. Daarom kan iedereen MUDMASKY® gebruiken, ongeacht leeftijd, geslacht, huidtype of huidskleur. Wij raden altijd een patch-test aan voordat u een huidverzorgingsproduct gebruikt. Bovendien is het Facial Detox Purifying Recovery Mask ontworpen om de huid te ontgiften, wat volgens ons niet mag worden gebruikt door iedereen onder de 10 jaar. Lees meer over hoe u een patch-test doet.

HOE WEET IK OF MUDMASKY® GEZICHTSMASKERS VEILIG ZIJN OM TE GEBRUIKEN?

De veiligheid van de consument is onze prioriteit. Alle MUDMASKY® producten worden in Nederland vervaardigd. Wij produceren onze producten volgens de hoogste industriële normen. MUDMASKY® wordt getest door een onafhankelijk bedrijf genaamd Balis Micro BV, gevestigd in Nederland.

WAAR BEWAAR IK MIJN MUDMASKY® PRODUCTEN?

Bewaar MUDMASKY® producten op een droge plaats. Niet blootstellen aan direct zonlicht, extreme hitte of strenge kou. Zo kunnen de natuurlijke ingrediënten niet reageren of actief worden en kunt u de versheid van de ingrediënten garanderen.

HOE VAAK KAN IK DE PRODUCTEN GEBRUIKEN EN HOE KAN IK ZE COMBINEREN?

U kunt elk MUDMASKY® product dagelijks gebruiken, met uitzondering van het Facial Detox Purifying Recovery Mask en het Serum-Infused Eye Mask. Het is ook mogelijk om de leave-me-on maskers te mengen en/of in lagen aan te brengen.

KAN IK MUDMASKY® GEBRUIKEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP?

Je kunt MUDMASKY® zeker gebruiken tijdens de zwangerschap en jezelf ermee verwennen! Het Facial Detox Purifying Recovery Mask, het Morning Boost Mask en het Serum-Infused Eye Mask zijn echter de maskers die we beter niet te vaak kunnen gebruiken tijdens zwangerschap. In deze periode maakt je lichaam meer hormonen aan en ontgift en beschermt het zichzelf onder andere.

WELKE MASKERS KAN IK ONDER DE OGEN GEBRUIKEN?

Alle gezichts maskers, serums en cremes zijn veilig om onder de ogen te gebruiken.

WAT IS DE HOUDBAARHEID VAN MUDMASKY®?

Wij gebruiken een koker met een zogenaamde EVOH-barrière. Deze is exclusief voor MUDMASKY® maskers. Deze koker garandeert de versheid van de ingrediënten (inclusief de antioxidanten) tot 12 maanden na opening. MUDMASKY® maskers zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waardoor ze bestand zijn tegen extreme hitte of kou. MUDMASKY® maskers moeten op kamertemperatuur en uit de buurt van direct zonlicht worden bewaard om de levensduur en doeltreffendheid van het product te maximaliseren.

FAQ | GEBRUIK

KAN IK DE LEAVE-ME-ON WINTERMASKERS OOK IN DE ZOMERMAANDEN GEBRUIKEN?

Je kunt een seizoensgebonden masker gebruiken wanneer je maar wilt, maar het is niet praktisch.

KUNNEN DE LAAT-ME-OP MASKERS VAN HET SEIZOEN MET ELKAAR GECOMBINEERD WORDEN?

Je kunt leave-me-on maskers combineren.

WAAR MOET IK HET AFTERMASK VITAMINE SERUM AANBRENGEN?

Breng dit masker over uw hele gezicht aan, ook onder uw ogen en eventueel in uw hals. Dit geldt ook voor onze leave-me-on maskers.

KUNNEN MUDMASKY® MASKERS GECOMBINEERD WORDEN MET ANDERE MERKEN?

Het is raadzaam om het assortiment van één huidverzorgingsmerk te gebruiken, maar over het algemeen wel.

Winkelmand

Cart is Empty
Updating Cart!