haut

Hoe reinig je een gevoelige huid?

Hoe reinig je een gevoelige huid?

Huidtypes, inclusief de gevoelige huid, moeten hun realiteitsprogramma krijgen. Want hoe voorzichtig je ook bent, ze heeft de neiging om geïrriteerd te raken. Als je bijvoorbeeld een gevoelige huid wast of een vochtinbrengende crème of serum aanbrengt, zal er snel irritatie optreden.

Daarom is het belangrijk een huidverzorgingsstrategie te hebben om ongemak bij het wassen te voorkomen.

Reinigingsmiddelen voor de gevoelige huid zullen uw gevoelige huid niet irriteren. Sommige producten kunnen de overgevoeligheid zelfs ongedaan maken. Mensen met een gevoelige huid zijn gewend voorzichtig te zijn met huidverzorging.

Het verkeerde product kan immers een ondraaglijk pijnlijke reactie veroorzaken die dagen kan aanhouden.

Als je een gevoelige huid hebt, moet je nog steeds elke dag reinigen, maar gebruik dan wel een reinigingsmasker dat je huid niet irriteert.

Hier is wat informatie over welke reinigingsmaskers het beste zijn.

WELK REINIGINGSMASKER KIEZEN VOOR EEN GEVOELIGE HUID?

Het is belangrijk om een reinigingsmasker te kiezen met een evenwichtige pH-waarde. Kies je reinigingsmasker NIET op basis van de aangename geur. Fabrikanten voegen een aangenaam parfum toe om de natuurlijke geur van de huidverzorging te maskeren en klanten aan te moedigen een nieuw product te proberen.

Als u een droge, gemengde of gevoelige huid hebt, kan een geurvrij, mild reinigingsmasker de oplossing zijn om te voorkomen dat uw huid droog en trekkerig aanvoelt, wat kan leiden tot irritatie, puistjes en, erger nog, acne-uitbraken.

Hoewel de meeste dermatologen vinden dat geurvrije producten waar mogelijk de voorkeur verdienen, hebben de meeste huidverzorgingslijnen synthetische geurstoffen uit hun pH-gebalanceerde reinigingsmaskers verwijderd om hun zuiverheid te verbeteren. Dit is vooral belangrijk omdat geurstoffen in gezichtsreinigers roodheid, jeuk en zelfs netelroos kunnen veroorzaken bij een droge, gemengde of gevoelige huid.

Om te begrijpen waarom er steeds meer vraag is naar geurvrije reinigingsmaskers, moet je eerst weten hoe je huid reageert op geurstoffen. Of je nu een gevoelige huid hebt of niet, de natuurlijke reactie op geurstoffen veroorzaakt bijna altijd een sensibiliserende reactie op de huid. Als je geen negatieve reacties hebt gehad op wat je gebruikt, zit je waarschijnlijk goed (voorlopig althans).

LIJST VAN ZACHTE INGREDIËNTEN VOOR DE HUID

Hieronder volgt een lijst van essentiële ingrediënten die als heilzaam worden beschouwd voor de gevoelige huid en ook kunnen helpen bij vele andere problemen.

Aloë Vera

Aloë vera is een gewone kamerplant die bekend staat om zijn huidherstellende eigenschappen. Aloë vera kan worden gebruikt om de gezichtshuid te hydrateren. Een kleine hoeveelheid aloë vera die regelmatig op het gezicht wordt aangebracht kan helpen bij verschillende huidaandoeningen, waaronder acne, allergieën en zonnebrand.

Komkommer

Komkommers hebben ontstekingsremmende eigenschappen en zijn rijk aan antioxidanten en vitaminen zoals vitamine C en foliumzuur, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan een zelfgemaakt gezichtsmasker. Ze zijn zeer nuttig bij de verzorging van de droge huid.

Arnica Montana bloem

Arnica is een natuurlijk bestanddeel van de plant Arnica montana en heeft verschillende voordelen voor gevoelige huidtypes, waaronder wondgenezing, pijnverlichting en het voorkomen van irritatie.

Arganolie

Arganolie bevindt zich in het midden van het spectrum; het is niet te zwaar en niet te licht voor de gevoelige huid. Het is rijk aan omega-3 vetzuren, vitamine C en linolzuur, die droge plekken kunnen verzachten, de huid kunnen hydrateren en zelfs acne kunnen verlichten.

CONCLUSIE.

Reinigingsmaskers domineren de huidverzorgingsmarkt, en tot de populairste behoren het MUDMASKY Melting Mud Cleansing Mask en het Mineral-Infused Double Cleansing Mask.

Deze milde en geurloze reinigers met huidbepalende ingrediënten voorkomen dat uw gevoelige huid uitbreekt en houden haar stralend en glad.

Previous Post De reden dat je oksels donker zijn (en hoe je er vanaf komt)
Next Post Hoe acne verslaan met water drinken in 5 eenvoudige stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand

Cart is Empty
Updating Cart!