Waarom relaxers je haar beschadigen en 5 tips om te herstellen van haarschade.

Ik heb relaxers gebruikt van mijn 13e tot mijn 20e, en ik ben er helemaal mee gestopt. Mijn haar is permanent beschadigd, en ik heb het gevoel dat we er niet over praten. Ik heb Afro haar, want ik kom oorspronkelijk uit een klein landje genaamd Suriname, een oude Nederlandse kolonie.

Als je een relaxer in je haar gebruikt, verandert dat chemisch de structuur van je haar. Relaxers bevatten agressieve chemicaliën, zoals natriumhydroxide of calciumhydroxide, die de bindingen in de haarschacht afbreken, waardoor het haar steiler wordt.

Relaxers kunnen het haar ook uitdrogen, waardoor het vatbaarder wordt voor breuk en gespleten haarpunten. Om schade te minimaliseren en gezond haar te behouden, is het belangrijk om een regelmatige haarverzorgingsroutine te volgen met diepe conditioneringsbehandelingen, vochtinbrengende producten en regelmatige trimbeurten om beschadigde punten te verwijderen.

Als uw haar beschadigd is door het gebruik van relaxers, zijn er verschillende behandelingen die u kunt gebruiken om uw haar te herstellen. Hier zijn enkele opties:

1. Eiwitbehandelingen: Relaxers kunnen het haar ontdoen van zijn natuurlijke proteïnen, dus het gebruik van een proteïnebehandeling kan helpen het haar te versterken en te herstellen. Zoek naar behandelingen die gehydrolyseerde proteïnen bevatten, die worden afgebroken in kleinere moleculen die gemakkelijker in de haarschacht kunnen doordringen.

Protein treatments

2. Diepe conditioneringsbehandelingen: Diepe conditioneringsbehandelingen kunnen helpen om het vocht in het haar te herstellen, wat vaak verloren gaat bij het gebruik van relaxers. Zoek naar behandelingen die ingrediënten bevatten zoals karitéboter, pepermuntolie of arganolie, die bekend staan om hun hydraterende eigenschappen.

Deep conditioning treatments

3. Warme olie behandelingen: Hete oliebehandelingen kunnen helpen het haar te voeden en te hydrateren, waardoor het minder vatbaar is voor breuk en gespleten haarpunten. Zoek naar behandelingen met natuurlijke oliën zoals olijfolie, jojoba-olie of avocado-olie.

Hot oil treatments

4.Hoofdhuidbehandelingen: Relaxers kunnen zowel de hoofdhuid als het haar beschadigen, dus het gebruik van een hoofdhuidbehandeling kan de irritatie verzachten en een gezonde haargroei bevorderen. Zoek naar behandelingen met ingrediënten als tea tree olie, aloë vera of kamille, die bekend staan om hun verzachtende eigenschappen.

Scalp treatments

5. Trim de uiteinden: Regelmatig trimmen (en met regelmatig bedoel ik; elke 2 weken!) kan helpen om beschadigde punten te verwijderen en verdere breuk te voorkomen. Als je haar ernstig beschadigd is, overweeg dan een knipbeurt om het beschadigde haar te verwijderen en fris te beginnen.

Trim the ends

Het Mudmasky Root Feeding Hair Mask is samengesteld om het haar van de wortel tot de punt te voeden en te versterken, en een gezonde haargroei te bevorderen. Het masker bevat een reeks natuurlijke en biologische ingrediënten, elk met een specifiek doel:

1) Kaolin Clay: Dit is een natuurlijke klei die rijk is aan mineralen en bekend staat om zijn vermogen om de hoofdhuid en het haar zachtjes te reinigen en vuil, overtollige olie en opbouw te verwijderen zonder het haar van zijn natuurlijke oliën te ontdoen.

2) Cetearyl Alcohol: Dit is een vette alcohol die afkomstig is van natuurlijke bronnen zoals kokosolie. Het werkt als een conditioner en helpt het haar te verzachten en te hydrateren.

3) Behentrimonium Chloride: Dit is een quaternaire ammoniumverbinding die vaak wordt gebruikt in haarconditioners. Het helpt het haar te ontwarren, vermindert statische elektriciteit en verbetert de algemene handelbaarheid van het haar.

4) Gehydroliseerde tarweproteïne: Dit is een proteïne afkomstig van tarwe die helpt het haar te versterken en te herstellen. Het kan ook helpen om breuk en gespleten haarpunten te verminderen.

5) Aloë Vera Leaf Juice: Dit is een natuurlijk ingrediënt dat bekend staat om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het kan helpen om irritatie van de hoofdhuid en ontstekingen te verminderen, en het kan ook helpen om de algemene gezondheid van het haar te verbeteren.

6) Jojobazaadolie: Dit is een natuurlijke olie die qua samenstelling lijkt op de talg die de hoofdhuid produceert. Het kan helpen om het haar te hydrateren en te voeden, en het kan ook helpen om haarbreuk en gespleten haarpunten te voorkomen.

7) Rozemarijnblad olie: Dit is een natuurlijke olie die bekend staat om zijn vermogen om de haargroei te stimuleren en de hoofdhuidcirculatie te verbeteren. Het kan ook helpen om het haar te versterken en haaruitval te voorkomen.

8) Pepermuntolie: Dit is een natuurlijke olie die bekend staat om zijn verkoelende en verfrissende eigenschappen. Het kan helpen om een jeukende hoofdhuid te kalmeren, en het kan ook helpen om de haargroei te bevorderen door de bloedtoevoer naar de haarzakjes te verhogen.

Het Mudmasky Root Feeding Hair Mask is ontworpen om diepe voeding en hydratatie te bieden aan het haar, terwijl het ook een gezonde haargroei bevordert en breuk en gespleten haarpunten vermindert. Dit maakt het een goede keuze voor mensen met gevoelig of beschadigd haar.

Het is belangrijk om te onthouden dat beschadigd haar tijd nodig heeft om te herstellen, dus wees geduldig en consistent met uw behandelingen. Het is ook een goed idee om geen relaxers of andere agressieve chemicaliën op je haar te gebruiken tot het volledig hersteld is.

Previous Post Hoe acne verslaan met water drinken in 5 eenvoudige stappen.
Next Post Ontdek de Magie van een Vloeibare Blush ofwel "Liquid Blush"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand

Cart is Empty
Updating Cart!